Login

Is het de eerste keer dat je dit jaar op deze site bent? Maak dan onderaan eerst een nieuw profiel aan.

Login Paswoord vergeten?

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Maak dan eerst een profiel aan


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Verder naar stap 2

Goed resultaat voor 50ste campagneweekend

13 november 2016

Het 11.11.11-weekend zit er bijna op. Een eerste steekproef laat een iets beter resultaat zien in vergelijking met vorig jaar. In 2015 werd in totaal 5,6 miljoen euro opgehaald door 11.11.11, dat bedrag zal waarschijnlijk licht stijgen. “In de 50 jaar dat we bestaan is er zeer veel veranderd”, reageert Bogdan Vanden Berghe, directeur 11.11.11. “Maar een ding is hetzelfde gebleven: fantastische vrijwilligers en een hartverwarmend Vlaanderen.”

Op basis van een ruime steekproef bij de 330 11.11.11-comités is vandaag duidelijk dat de 11-actie van dit jaar het licht beter zal doen dan vorig jaar. Een schitterend resultaat, al blijft het nog even wachten op het eindresultaat. In de grote steden wordt nog geteld en in sommige gemeentes loopt de actie nog. Het is ook nog wachten op het resultaat van de overschrijvingen en ook tal van lokale besturen engageren zich om wat hun inwoners gaven extra te ondersteunen.

Nu al is duidelijk dat in zo goed als elke provincie vooruitgang is geboekt. Zowel in Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen als Limburg is de tendens licht positief. Enkel West-Vlaanderen laat voorlopig een status quo zien. Voor alle duidelijkheid: komende weken zullen er nog een heel aantal acties worden gehouden.

11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe trok dit weekend traditiegetrouw van actie naar actie. “Dit 50ste jaar is natuurlijk bijzonder voor ons en onze vrijwilligers. Het blijft indrukwekkend te zien hoeveel volk er achter 11.11.11 staat. Jong en oud geven in deze periode gemeente na gemeente een gezicht aan internationale solidariteit.”

Het succes van de campagne sterkt 11.11.11 ook om het jaarthema basisgezondheidszorg naar de politiek te brengen. Al meer dan 14.000 mensen tekenden de petitie voor een betere basisgezondheidszorg in het Zuiden.

 

Blijf op de hoogte