Login

Is het de eerste keer dat je dit jaar op deze site bent? Maak dan onderaan eerst een nieuw profiel aan.

Login Paswoord vergeten?

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Maak dan eerst een profiel aan


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Verder naar stap 2

Debat: Gezondheid, een koopwaar?

05 september 2016

1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg. Dat is onrechtvaardig, want gezondheidszorg is een mensenrecht. Kom op zondag 18 september, op Manifiesta, naar een boeiend debat over de commercialisering van de gezondheidszorg. Hier en in het Zuiden.

Debat: Gezondheid, een koopwaar?

Wat:
Dat miljoenen mensen niet naar een dokter, apotheker of ziekenhuis kunnen omdat er geen in de buurt zijn of omdat ze te duur zijn, is een gevolg van politieke keuzes. Zowel in Europa als in het Zuiden doet het winstdenken meer en meer intrede in het gezondheidsbeleid. Bovendien werken handelsverdragen deze commercialisering van gezondheidszorg verder in de hand. Maar is dat wel een goed idee?

Richard Wilkinson (auteur The Spirit Level, expert in ongelijkheid), John Hilary (directeur War on Want), Jean Hermesse (algemeen secretaris Christelijke Mutualiteit), Renée Van Der Veken (administratief directeur Socialistische Mutualiteiten, juriste) gaan met elkaar in gesprek.

Wanneer: Zondag 18 september, Manifiesta
Meer info vind je hier.

Georganiseerd door 11.11.11, G3W, FOS, CNCD, ACV, CM en Wereldsolidariteit in het kader van de gemeenschappelijke campagne 'Sociale Bescherming voor iedereen'.

 

Blijf op de hoogte