Login

Is het de eerste keer dat je dit jaar op deze site bent? Maak dan onderaan eerst een nieuw profiel aan.

Login Paswoord vergeten?

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Maak dan eerst een profiel aan


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Verder naar stap 2

KLEUR

Andere

Over de actie

KLEUR 2016, jaargang 17, gaat over de gapende kloof tussen rijk en arm, hier in onze dorpsstraat en elders. Een langzame verarming zet zich ondanks alle sociale correcties. Men treft het middenveld, enkelen ontsnappen naar Luxemburg of Panama. En toch geven we de moed niet op. De houding van vele inwoners ten opzichte van de asielzoekers in onze gemeente stemt meer dan hoopvol.

Op het programma**
Paul Schrijvers is onze gastheer.

15 u. Taikidoki
Stevig Japans tromgeroffel. Leerlingen van de Araumi Daiko vzw geven een schitterende demonstratie, vol energie, van hun kunnen. Iedereen wakker.

15.45 u. Jazz & Joy
Deze Zwijndrechtse groep verbaast telkens door zijn enhousiasme en creatieve choreografie.

16.30 u. MANdolinMAN
Deze vier heren van stand eren de mandoline. Ze brengen zowel bossa nova klassiekers als eigen nummers met een zuiderse toets.

18.30 u. Nomad Swing
Deze zeskoppige gepassioneerde groep zweert bij de muziek van de jaren twintig tot vijftig. De swingmuziek wisselen ze af met Franse chansons en Oost-Europese volksmuziek. Dat ze samen werken met monument Koen de Cauter schept hoge verwachtingen.

19.30 u. Fanfare

20 u. Nomad Swing
Ze brengen hun dansgroep mee. Deze Dipsy Doodles dansen de lindy hop, charleston en andere jazz-steps.

21 u. Fanfare

22 u. Vuurwerk (op het einde van de Kerkstraat)

22.30 u. Maracaibo
Het is niet alleen de naam van een stad in Venezuela, maar vooral de naam van een spetterende groep met Braziliaanse wortels. Het is een exotisch dansorkest vol ambiance met in hun spoor een dansgroep die de sfeer van het carnaval in Rio oproept. Opzwepende ritmes laten je dansbenen niet rusten.

Gratis toegang.

Animatie
Naast het rodedraadspel kunnen kinderen terecht voor een heerlijke grimebeurt, of geef je de voorkeur aan een gek kapsel

Eten en drinken
Wat is een dorpsfeest zonder eten en drinken? Eetstands van Thailand, Cambodja en Sri Lanka staan klaar om je culinair te verwennen. Al vallen die niet-vegetarische Kleurdog en het lekkere Kleurijs ook wel mee.
Diverse infostands met of zonder drank en onze eigen dranktent laten alles eerlijk doorspoelen.

Infostands
Nogal wat Zwijndrechtse organisaties zijn actief in de derde wereld. Zij stellen zich graag voor. Maak kennis met project Malawi, Broederlijk Delen, From Darkness To Light (Sri Lanka), Vrienden van Senegal Waasland, Kebene (Kenia), Vrienden voor Papoea, Pro Avalanche, Klim-op Brazilië, Wereldwinkel en de welzijnsraad.

KLEUR is slechts mogelijk met de steun van de welzijnsraad, derdewereldraad, de Socialistisch Gepensioneerden Burcht, Wereldwinkel, Broederlijk Delen, Okra Burcht, OVM, Femma Burcht, Masereelfonds, Curieus, Chiro Burcht en vele vrijwilligers i.s.m. het gemeentebestuur.
**Het programma kan nog wijzigingen ondergaan. De flyer en de gemeentelijke website bieden de allerlaatste info.

MEER INFO
03 250 49 51 cultuur@zwijndrecht.be .zwijndrecht.be                    

zaterdag 27 augustus
Kerkplein 1
2070 Burcht

15u00

Contact

 

Stel uw vraag

Contacteer de organisator van dit event via onderstaand formulier

Verstuur
 

Stel uw vraag

Uw vraag werd doorgestuurd naar de organisator