Login

Is het de eerste keer dat je dit jaar op deze site bent? Maak dan onderaan eerst een nieuw profiel aan.

Login Paswoord vergeten?

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Maak dan eerst een profiel aan


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Verder naar stap 2

FAQ

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over de campagne. Staat jouw vraag er nog niet bij? Laat het ons weten via campagne@11.be.

De campagne

Hoe kan je meedoen aan de campagne?

Er zijn verschillende manieren waarop je kan meedoen. Bekijk hier het filmpje.

 • Organiseer een santé-actie in je gemeente, op je werk, bij je vereniging of met vrienden:
  bied mensen een drankje aan om “Santé!”, “Gezondheid!” te zeggen en laat zoveel mogelijk petities ondertekenen voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen.
  Hoe meer petities, hoe hoger de druk op onze politici om echt iets te veranderen.
  Organiseer je een quiz, een lezing, een ontbijt … voor 11.11.11? Maak dan even tijd voor een santé-moment met alle aanwezigen. Laat de mensen onze politieke eisen ondertekenen.
  Registreer je actie op www.11.be/sante en ontvang gratis een pakket met campagnemateriaal. Overtuig familie en vrienden om de petitie te ondertekenen op www.11.be/sante. Meer info vind je hier.   

  Wil je het grootser aanpakken?  Reserveer dan de actiestand “Santé!” bij jouw provinciaal secretariaat. Meer info vind je op www.11.be/actiestand.

 • Organiseer een sportieve activiteit in jouw gemeente of stad en zamel geld in voor 11.11.11. Doe dit bij voorkeur in de fondsenwervende week van 4 tot 13 november.
  Organiseer een frisbee-tornooi, een volleybaltornooi, een wandel- of mountainbiketocht… alles mag! Beslis waar en wanneer je activiteit plaatsvindt. Registreer je activiteit op www.11.be/santedoemee en ontvang gratis een beweeg mee-pakket met handig promo-materiaal. Nodig je vrienden, familie, collega’s of buren en vraag een bijdrage voor 11.11.11. Meer info over een beweeg mee-actie vind je hier.

 • Verkoop onze heerlijke chocolade of truffels. Doe dit bij voorkeur in de campagneweek van 4 tot 13 november. Verkoop de chocolade of truffels op een plek waar je  denkt dat je ze makkelijk aan de man krijgt: aan een winkel, op de markt, aan je collega’s, op de voetbalclub … en je stort het geld op de rekening van 11.11.11. Meer info over een chocolade- of truffelverkoop vind je hier.

 • Organiseer een andere activiteit om geld in te zamelen een quiz, een boekenverkoop, een etentje, een deur-aan-deuractie, een debat, een fuif … Dit doe  je bij voorkeur in de campagneweek van 4 tot 13 november. Meer info over het organiseren van een actie om geld in te zamelen voor 11.11.11 vind je hier.

 • Onderteken de petitie online op www.11.be/sante

  Er is dus keuze te over. Je kan kiezen om één activiteit te organiseren, maar je kan ook én een politieke actie (santé-actie) organiseren én in november een actie om geld in te zamelen voor 11.11.11.
  Meer info over het organiseren van een actie vind je hier.

Wat houdt een santé-actie in?
 • Zoek uit welke activiteiten veel volk lokken in jouw gemeente: een jaarmarkt, een straatfeest, een Noord-Zuidfestival… Organiseer er een ‘Santé-actie’. Bied mensen een glas aan om ‘Santé!’ te zeggen op gezondheidszorg voor iedereen. En laat ze onze politieke eisen ondertekenen. Dit is de petitie.

 • Organiseer je een 11.quiz, een lezing, een ontbijt… voor 11.11.11? Maak dan even tijd voor een Santé-moment met alle aanwezigen. Laat de mensen onze politieke eisen ondertekenen.

 • Neem ons actiemateriaal en onze petitie mee naar het werk, de vereniging of bij vrienden en organiseer ook daar een Santé-moment voor gezondheidszorg voor iedereen.

 • Overtuig vrienden en familie om de online petitie te ondertekenen op www.11.be/sante.

Wil je het grootser aanpakken?

Reserveer dan de actiestand ‘Santé!’ bij jouw provinciaal secretariaat. Download de handleiding op www.11.be/actiestand.

Registreer je actie op http://www.11.be/santedoemee en ontvang een pakket met campagnemateriaal. Verzamel zoveel mogelijk petities en stuur ze terug naar 11.11.11 (met de bijgevoegde envelop). Met al deze petities (en de 40.000 supporters die we in 2015 verzamelden voor’ sociale bescherming voor iedereen’) stappen we in december naar de verantwoordelijke politici en vragen we hen om actie te ondernemen.

Wanneer kunnen we een santé-actie organiseren?

Dit jaar is er geen specifiek weekend om je politieke actie te organiseren. Je kan een santé-actie organiseren tot november 2016. In december stappen we met alle petities naar de verantwoordelijke politici en vragen we hen om actie te ondernemen.

Wat houdt een beweeg mee-actie in?

Organiseer een sportieve activiteit in jouw gemeente of stad en zamel geld in voor 11.11.11. Doe dit bij voorkeur in de fondsenwervende week van 4 tot 13 november.
Organiseer een frisbee-tornooi, een volleybaltornooi, een wandel- of mountainbiketocht… alles mag! Beslis waar en wanneer je activiteit plaatsvindt. Registreer je activiteit op www.11.be/santedoemee en ontvang gratis een beweeg mee-pakket met handig promo-materiaal. Nodig je vrienden, familie, collega’s of buren en vraag een bijdrage voor 11.11.11. Download hier de handleiding. Meer info over een beweeg mee-actie vind je hier.

Ik ben geen 11.groep, kan/mag ik deelnemen aan de campagne?

Absoluut en dat is helemaal de bedoeling! Met hoe meer we zijn hoe beter én hoe krachtiger het signaal naar de politici. Iedereen kan deelnemen, los van een bestaande 11.groep of zonder een langdurig engagement op te nemen. Het volstaat om je actie te registeren op deze website. Zo kunnen we je via nieuwsbrieven met praktische informatie op de hoogte houden en krijg je een pakket met campagnemateriaal.

Waarom moet ik mijn actie registreren op deze website?
 • Zo kunnen we alle acties in kaart brengen en jullie actie mee bekendmaken via onze communicatiekanalen.

 • Zo kunnen mensen die graag deelnemen aan een sportieve activiteit (beweeg mee) zien waar er een in hun buurt plaatsvindt.

 • Zo krijg je gratis een pakket met campagnemateriaal opgestuurd.

 • En voor alle geregistreerde acties sluiten we een verzekering[MC1] [LJ2]  af voor het geval dat er iets gebeurt. (zie verder)

Welk materiaal kunnen we gebruiken voor de inkleding van een actie?

Als je je actie registreert, krijg je automatisch een pakket met campagnemateriaal. Als je meer materiaal wil, kan je dat bijbestellen via www.11.be/winkel (zie volgende vraag).

Wat zit er in het pakket dat ik gratis toegestuurd krijg als ik een actie registreer?

Er zijn 3 soorten pakketten:

 • een santé-pakket (politieke actie, chocolade- en truffelverkoop, andere actie en secundair @school),

 • een santé-pakket voor het basisonderwijs

 • een beweeg mee-pakket (organiseer een sportieve activiteit).

Als je meerdere acties registreert heb je de mogelijkheid om aan te vinken dat je geen extra pakket wenst te ontvangen. Je kan altijd materiaal bijbestellen via www.11.be/winkel (vanaf 15 juli). Verzending gebeurt vanaf 1 september.

Santé-pakket (santé-actie, chocolade- en truffelverkoop, andere actie en secundair @school): 1 welkomstbrief,
1 boekje met 50 petitieformulieren, 1 envelop om de petitieformulieren terug te sturen, 3 campagneaffiches A3, 1 poster met zuidfoto’s, 20 massafolders, 1 infoposter, 3 blanco stroken om je actie aan te kondigen, 1 folder aanbod basisonderwijs, 1 folder aanbod secundair onderwijs

Santé-pakket voor het basisonderwijs: 1 welkomstbrief, 1 petitieblad om gezondheidswensen op te schrijven met je klas, gratis lessuggesties per graad, set van 4 tekstballonnen “Santé!” en “Gezondheid!”, 3 campagneaffiches A3,
1 poster met Zuidfoto’s, 10 massafolders, 1 infoposter, 3 blanco stroken om je actie aan te kondigen, 1 folder aanbod basisonderwijs

Beweegmee-pakket: 1 welkomstbrief, 1 stappenplan beweeg mee, 1 DIY-flyer om promo te maken voor jouw sportuurtje, 3 blanco stroken om je activiteit aan te kondigen, 3 campagneaffiches A3, 20 massafolders, 1 infoposter,
1 boekje met 50 petitieformulieren, 1 envelop om de petitieformulieren terug te sturen

Hoe kan ik campagnemateriaal bestellen?

Als je je actie registreert via www.11.be/santedoemee ontvang je een gratis pakket met campagnemateriaal
(zie bovenstaande vraag). Je kan extra materiaal bestellen via www.11.be/winkel (vanaf 15 juli).

Welke uitleg kunnen we mensen meegeven op een actie?

Je vertelt hen dat 11.11.11 campagne voert voor ‘Gezondheidszorg voor iedereen’.
1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot kwaliteitsvolle en betaalbare gezondheidszorg. Ze hebben geen dokter, apotheker of ziekenhuis in de buurt, laat staan dat ze die kunnen betalen. Bovendien is de zorg ongelijk verdeeld over en binnen landen. De zwakste bevolkingsgroepen, die de grootste behoefte hebben aan gezondheidszorg, hebben er het minste toegang toe. Dat is onrechtvaardig. Want iedereen heeft recht op goede zorgen bij ziekte.

11.11.11 vraagt aan onze politici om werk te maken van een goede gezondheidszorg voor iedereen. Iedereen die de petitie ondertekent legt zo gewicht in de schaal om de druk op politici te vergroten om actie te ondernemen. En België kan wel degelijk een rol spelen in een goede basisgezondheidszorg in het Zuiden. Meer info op onze eisenpagina.
Voor mensen die meer willen weten over wat 11.11.11 precies eist aan de politici kan je een massafolder meegeven met wat meer informatie.

Hoe maken we onze actie kenbaar in de gemeente?

Na registratie van je actie ontvang je een pakket met campagnemateriaal. Je kan nog materiaal bijbestellen via winkel.11.be (vanaf 15 juli). Vanaf 1 september wordt het opgestuurd.

 • Vul op de affiches met blanco strook in waar, wanneer en hoe laat je actie plaatsvindt en hang ze overal op in de gemeente.

 • Stuur een online uitnodiging door naar je adresboek.

 • Plak overal waar je komt, en waar het mag, affiches. Zo wordt de campagne zichtbaar in jouw gemeente of stad.

 • Maak een facebookevenement aan en nodig mensen uit.

 • Kondig de actie aan in het gemeenteblad of op de website van de gemeente.

 • Informeer de lokale pers over je actie.

Moeten we een verzekering afsluiten voor onze actie?

Vrijwilligers zijn verzekerd tijdens een 11.11.11-actie. Meer info vind je hier. Als je een beweeg mee-actie organiseert kan je bij Bloso een gratis verzekering afsluiten voor de deelnemers. Alle info vind je hier

Wat gebeurt er met de inkomsten van de campagne?

De inkomsten worden steeds op dezelfde manier verdeeld. 70% van de inkomsten gaat naar projecten van leden en naar eigen projecten in het Zuiden, 30% van de inkomsten besteden we aan educatie en beleidsbeïnvloeding.
In het activiteitenverslag, dat we jaarlijks uitgeven, kan je lezen vanwaar de inkomsten komen en wat er gebeurt met de middelen. Bekijk hier het activiteitenverslag voor de cijfers van 2015.

11.11.11 voert twee jaar campagne over sociale bescherming. Dit jaar focust 11.11.11 het op gezondheidszorg. Waarom?

Vorig jaar werd het startschot gegeven voor de tweejarige campagne ‘Sociale bescherming voor iedereen’. Samen met 19 andere partners verzamelde 11.11.11 in 2015 40.000 supporters voor sociale bescherming voor iedereen. Lees het artikel hier.

Dit jaar legt 11.11.11 de nadruk op het belang van een basisgezondheidszorg voor iedereen, als essentieel onderdeel van een degelijke sociale bescherming. Gezondheid is een mensenrecht. En toch hebben vandaag 1,3 miljard mensen op deze wereld geen toegang tot kwaliteitsvolle en betaalbare gezondheidszorg. Bovendien is de zorg ongelijk verdeeld over en binnen landen. De zwakste bevolkingsgroepen, die de grootste behoefte hebben aan gezondheidszorg, hebben er het minste toegang toe. Dat is onrechtvaardig. Want iedereen heeft recht op goede zorgen bij ziekte.

In december dit jaar zullen we met alle partners van de gemeenschappelijke campagne ‘sociale bescherming voor iedereen’ de petities van 2015 en 2016 overhandigen aan de bevoegde politici om vragen écht werk te maken van een goede sociale bescherming wereldwijd, waarvan gezondheidszorg een essentieel onderdeel is.

11.11.11 voert internationaal actie: wat is Global Action 4 Social Protection?

Omdat universele rechten, universele actie vragen, gaan we met de campagne Sociale Bescherming internationaal.
Sociale organisaties en bewegingen overal ter wereld voeren actie voor een betere sociale bescherming.
En dat willen we ook zichtbaar maken voor onze politici en achterban, door een wereldkaart van acties samen te stellen. Elke actie, (media)campagne, lobbyactiviteit of sensibilisering heeft haar plaats op onze kaart.
Hoe meer acties geregistreerd worden hoe sterken het signaal dat we geven.
Een overzicht van de wereldwijde acties voor sociale bescherming voor iedereen vind je hier.

Waar kan ik terecht met meer vragen?

Vind je hier geen antwoord op je vraag, contacteer dan het provinciale secretariaat van 11.11.11.

Of stuur een mailtje naar campagne@11.be

Santé@school

Is er ook een actie op maat van scholen?

Jazeker! Op 28 oktober, de vrijdag voor de herfstvakantie roepen we alle Vlaamse scholen op om een santé-moment te organiseren voor iedereen die niet kan genieten van een goede gezondheidszorg. Hoe meer santé-acties, hoe hoger de druk op de politici om echt iets te veranderen. Meedoen is eenvoudig!

Basisonderwijs

 • Serveer drankjes en zeg met zijn allen “Santé!” of “Gezondheid!” op een goede gezondheidszorg in het Zuiden.

 • Laat je leerlingen een wens bedenken voor al die mensen zonder gezondheidszorg. Verzamel de wensen op het klasbord, op de speelplaats of op het grote petitievel dat wij je opsturen als je je actie registreert.

 • Maak een foto van je actie en de wensen en stuur deze naar school@11.be. Maak kans op een prachtige prijs: een voorstelling van ‘Pechvogels of gelukzakken?’ door Levende muziek op jouw school.

 • Laat je leerlingen stilstaan bij het campagnethema. Alle info over de educatieve materialen vind je hier.

Registreer je actie op www.11.be/santeopschool en ontvang een pakket met campagnematerialen.

Secundair onderwijs

 • Serveer drankjes, zeg met zijn allen “Santé!” en onderteken de petitie.

 • Laat je leerlingen stilstaan bij het campagnethema. Daarvoor werkte 11.11.11 een heleboel materialen uit. Het overzicht vind je hier.

Registreer je actie op www.11.be/santeopschool en ontvang een pakket met campagnematerialen.

Waar vind ik educatief materiaal om met mijn leerlingen rond het thema aan de slag te gaan?

Al het educatief materiaal is te vinden op: www.11.be/santeopschool. Daar vind je de folder en info over het educatief materiaal voor zowel het basis- als het secundair onderwijs.

Mag ik ook op een andere dag een actie organiseren op school?

Vrijdag 28 oktober is de actiedag waarop de meeste scholen een santé-actie zullen organiseren, maar ook op andere momenten kan je met je leerlingen “Santé!” zeggen voor een betere gezondheidszorg voor iedereen. Vergeet je actie zeker niet te registreren op www.11.be/santeopschool.

Ik ben een enthousiaste leerkracht, maar hoe krijg ik mijn collega's mee?

Je kan je collega’s warm maken door hen de folders met het aanbod te bezorgen.  De waaier is breed en er zijn verschillende manieren om in de klas aan de slag te gaan met de campagne!  Toon ze zeker ook het doe mee-filmpje. Ook je eigen enthousiasme kan aanstekelijk werken om andere collega’s mee te krijgen.

Bovendien zijn er scholenambassadeurs, die met veel plezier het educatief aanbod en de actiedag komen voorstellen en promoten! Interesse? Mail naar school@11.be!

Hoe kan ik voor of na de actiedag op school werken rond dit thema?

Ook voor of na de actiedag kan je met je klas verder aan de slag met het educatief materiaal, zoals de muziektheatervoorstelling, het liedjesboek of de gratis lessuggesties voor het basisonderwijs. Voor het secundair onderwijs is er de workshop ‘StrijdWaardig’, begeleid door Studio Globo en het bordspel ‘Van Pleisters tot Pensioenen’. Alle info hierover vind je op: www.11.be/santeopschool.

Hoe kan ik me inschrijven op de nieuwsbrief voor leerkrachten?

Als je een actie registreert (www.11.be/santeopschool) ontvang je automatisch de digitale scholennieuwsbrief. Heeft iemand anders van je school of 11.groep de registratie van de actie gedaan, stuur dan een mailtje naar school@11.be met de vraag om je emailadres toe te voegen aan de mailinglijst voor de digitale nieuwsbrief. Gelieve aan te geven welke nieuwsbrief je wenst te ontvangen: lager en/of secundair onderwijs.

Waar kan ik terecht als ik vragen, feedback en/of meer input nodig heb?

Je kan hiervoor terecht op school@11.be of bij Karen De Broeck (02/536.11.23).

 

Blijf op de hoogte