Login

Is het de eerste keer dat je dit jaar op deze site bent? Maak dan onderaan eerst een nieuw profiel aan.

Login Paswoord vergeten?

Login met Facebook

Heb je nog geen account?
Maak dan eerst een profiel aan


 

Registratie

Registreer je met de hieronder gevraagde gegevens. Eens geregistreerd kan je acties aanmaken of deelnemen aan acties van anderen.

Verder naar stap 2

Mustafa Avsar & Friends

Santé

Over de actie

Nederlandstalige folk met Turkse melancholie - een samerwerking tussen Arscene vzw en 11.Nevele

De Gentse Mustafa Avsar  zingt Turkse liederen in een Vlaamse bewerking en brengt Nederlandstalige folk met Turkse invloeden. Zo ontstaat een symbiose van melodieën, klankkleuren en speelstijlen uit verschillende culturen. In september verschijnt z´n nieuw album ´Muzikanten´ dat hij graag aan het grote publiek wil voorstellen.
Mustafa Avsar is een gevoelige saz-speler en heeft blijkbaar een patent op een soort van melancholie. Bij elk lied smelt de afstand tussen Turkije en België.

Dit optreden wordt georganiseerd in samenwerking met 11.11.11, een organisatie die strijdt tegen armoede en onrechtvaardigheid. Dit jaar voeren zij campagne onder de titel “Santé ! Ook voor 1,3 miljard mensen zonder gezondheidszorg.”

Suniran woont met zijn kinderen Sushant en Sharleen in Darjeeling, India. “Mijn vrouw Ruda overleed bij de geboorte van Sharleen”, vertelt hij. “Ze beviel thuis en kreeg een hevige bloeding. Wat er precies fout liep, weten we nog steeds niet.” Baby Sharleen kreeg een infectie aan haar darmpjes en had medische hulp nodig. Maar de operatie was veel te duur voor Suniran. Gelukkig kon zijn broer het geld voorschieten. Sharleen stelt het goed nu. De gezondheidswerker die het gezin nu begeleidt, maakt zich sterk dat dit drama vermeden had kunnen worden.

Zo vanzelfsprekend "Santé!" voor ons klinkt, zo onbereikbaar is een goede gezondheid voor 1,3 miljard mensen. Zij hebben geen dokter, ziekenhuis of apotheker in de buurt. Laat staan dat ze die kunnen betalen. Dat is onrechtvaardig want gezondheidszorg is een mensenrecht. Iedereen verdient toch goede zorgen bij ziekte, niet ?

Praktisch
zaterdag 19 november 2016
Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20
Inkom: 10 euro (7 euro voor werklozen en < 25 jaar)

 

zaterdag 19 november
Reibroekstraat 37 A
9850 Hansbeke

20u20

Contact

 

Stel uw vraag

Contacteer de organisator van dit event via onderstaand formulier

Verstuur
 

Stel uw vraag

Uw vraag werd doorgestuurd naar de organisator